Holistische therapie

Wat is holistische therapie?

Holistische therapie is een therapie die erop gericht is om het kind in zijn totaliteit te behandelen.  Holisme houdt in dat lichaam en geest als één systeem wordt gezien. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar; het systeem is altijd in beweging. Als er ergens een blokkade zit in dit systeem, krijg je klachten op lichamelijk en/of geestelijk gebied. Dit kan zich uiten in het gedrag van het kind. De oorzaak van een blokkade heeft zijn oorsprong op het lichamelijke of emotionele vlak. De oplossing ligt dan ook in de combinatie van lichamelijke en emotionele behandelingen:

  • Weghalen van gifstoffen uit het lichaam
  • Stoppen met het toevoegen van gifstoffen in het lichaam (dieet en allergie-meting)
  • Tekorten aanvullen
  • Wegnemen van de oorzaken van de blokkades
  • Direct op gang brengen van het helingsproces (massagetechnieken en E.F.T.)
  • Storende omgevingsfactoren weghalen

De behandeling

Met behulp van een biosensor lokaliseer ik de blokkades. Hiermee meet ik wat de meest effectieve behandeling is voor jou. Het lichaam zit complex in elkaar. Wat voor de een werkt hoeft niet voor een ander te werken. Omgekeerd kan eenzelfde klacht verschillende oorzaken hebben. Doordat de therapie een breed pakket aan behandelingsmogelijkheden biedt en individueel gericht is, werkt de behandeling heel krachtig.
Tijdens de behandeling hou je je kleding aan. Je zit op een stoel of ligt op een massagetafel. Indien gewenst, geef ik ook adviezen over het maken van eventuele aanpassingen in de structuur van het gezin. Daarnaast kijk ik naar omgevingsfactoren die verstorend kunnen werken, zoals stralingsvervuiling of aardstralen. Ook dit kan invloed hebben op het gedrag van een kind. Zeker kinderen met AD(H)D en autisme zijn hier heel gevoelig voor.  In veel gevallen is dit op te lossen.

De eerste behandeling duurt ongeveer 2 uur inclusief intake. De volgende behandelingen duren ongeveer 1 uur. Meestal zijn er 3 behandelingen nodig om een kind weer in zijn kracht te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *